22 Kasım 2010 Pazartesi

ÇERKEZ TAVUĞU

ÇERKEZ TAVUĞU

ÇERKEZ TAVUĞU
1 Adet tavuk  (büyük)
1 adet bayat ekmek içi
2 su bardağı ceviz
3 diş sarımsak
Tavuğu haşladığımız sudan bir miktar
Zeytin yağ ,tuz ,kırmızı biber
YAPILIŞI
Tavuk  haşlanıp kemiklerinden ayrılıp didiklenir.  Ekmek içi ufalanır, sarımsaklar ezilir, ceviz  dişe gelecek şekilde dövülür, zeytin yağ ve kırmızı biber dışında  bütün malzemeler karıştırılır.
Tavuğun suyundan azar azar eklenerek çok sulu  ve çok katı olmayacak şekilde  bir miktar eklenerek  iyice  harmanlanır, üzerine ısıttığımız zeytinyağlı kırmızı biber dökülerek servis yapılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder