24 Kasım 2010 Çarşamba

nohutlu tavuklu pilav nasıl yapılır


Her bir malzemesi kararında ve yerinde kullanılmış nohutlu tavuklu pilavın tarifi. Pilavımı uygulaması gayet basit olan, salma pilav pişirme yöntemi ile yaptım. Bilirsiniz, yemeğin malzeme ölçüleri uygun olursa, sofra ilişkilerinde sorun yaşanmaz. Pilav yaparken bir bardak pirinç için 50 gr. yağ kullanın derim. Ayrıca pilavınızın tuzu hafif belli olsun, sonuçta yanılmadığımı farkedersiniz. Sultan, nohutlu tavuklu pilavını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir buçuk bardak pirinç
yarım haşlanmış tavuk göğsü
bir bardak haşlanmış nohut
bir kaşık tereyağ
iki kaşık zeytinyağ
iki bardak tavuk suyu
bir bardak su
tuz

Yapılması
pirinçi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın
tencerede zeytinyağı ve tereyağı ısıtın
üzerine tavuk suyu ve normal suyu ilave edin, kaynatın
ardından pirinç, nohut ve tavuk göğsünü ilave edin
tuzunu ayarlayın ve tencereyi 1 dakika kaynatın, kapağı kapatın
ağır ateşte pilavınızı 14 dakika süre ile pişirin, süre bitiminde ocağı söndürün
pilavınızı 15 dakika dinlendirdikten sonra, tabanından bir güzel karıştırın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder