22 Kasım 2010 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI




Yalancı işkembe çorbasından sonra tavuk çorbasının en sevdiğim hali...Bu hafta tavuktan gidiyoruz sanırım denk geldi çok..Hayır hayır bir tavuğu alıp suyuna pilav, etine de aşağıdaki yemekle bu çorbayı yapmadım:))Ama yapılabilinirmi yapılır valla hem biraz klasik hem değil!

Çoğu kişi tel şehriyeyi arpa şehriyeye tercih eder ama benim favorim nedense hep arpa şehriyedir..Tel şehriye sevenler o şekildede deneyebilirler..


MALZEMELER
1 adet kalçalı tavuk but veya 200 gram kadar göğüs eti
1,5 çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limon
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kroton İçin;
İnce dilimler halinde kesilmiş simit




Öncelikle tavuğumuzu 3,5 bardak su ilavesi ile haşlıyoruz.Haşlanan tavuğumuzu suyun içinden alıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.Tavuk suyunu süzüp mümkünse temiz bir tencereye aktarıyoruz ve içerisine arpa şehriyelerimizi ekleyip 5-6 dakika pişiriyoruz.Bu aşamada soğuyan tavuk etlerimizi iyice didikliyoruz.Bir kasede yoğurt,yumurta sarısı,un ve limonu iyice çırpıyoruz.1 kepçe kaynar tavuk suyundan kasemize ekleyip harcın kesilmemesi için ılınmasını sağlıyoruz.

Çırpıcı yardımı ile yoğurtlu karışımı iyice karıştırarak tenceremize ilave ediyoruz.Tavuk etlerimizizide çorbayla buuşturup yaklaşık 4-5 dakika kısık ateşte özdeşleşmelerini sağlıyoruz.
Tavamıza ince dilimler halinde kestiğimiz simitlerimizi alıp orta ateşte simitler kıtırlaşana kadar kızartıyoruz.diğer tavamızdada tereyağını iyice eritip içine kırmızı biberimizi ekliyoruz.


Pişmekte olan çorbamızın tuzunu ayarlayıp altını kapatıyoruz.5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kızgın tereyağı döküp kroton ile servise sunuyoruz.
Afiyet olsun...

Not:Göğüs eti kullanıyorsanız yağsız olduğu için pişerken çorbanın içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklemenenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder