26 Kasım 2010 Cuma

BEZE
 
Ben çok sevmiyorum aslında bezeyi,bir kez almış tadına bakmıştım onun dışında pastanedende almışlığım yoktur Ama hem evdekiler seviyor diye hemde elimdeki yumurta beyazlarını değerlendirmek adına arada bir yaparım.yapım aşamaları biraz uzun ama seviyorsanız kesinlikle buna değdiğini düşüneceksiniz.Tarifime geçmeden önce hepinize şimdiden güzel bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler
  • 3 yumurta akı
  • 3 küçük çay bardağı şeker ( eskiden kullandığımız küçük çay bardağı yoksa,aida bardaklarının üzerinde 1 parmak kadar boşluk bırakarak ölçebilirsiniz. )
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı
- Derin bir tencereye yumurta aklarını,şekeri ve bir çimdik tuzu koyup,kısık ateşe ayarladığımız ocağa alalım ( ocağın altı çok kısık olacak yoksa hemen tencerenin dibi tutuyor ) mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde yaklaşık 6-7 dakika çırpalım,bu sürenin sonunda tencerenin dibinde bir sertleşme yada dibinin hafif tutmaya başladığını anlıyorsunuz.Bu aşamada tencereyi ocaktan alalım,mikserle 14-15 dakika daha çırpalım (bezeyi ne kadar çırparsak o kadar iyi oluyor ) mikseri kaldırdığımızda beze akmıyorsa,koyu kıvamı hissediliyorsa tamamdır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Sıkma torbasına en geniş ucumuzu takalım ve bezeyi sıkma torbasına alalım 2 santim aralıklarla istediğiniz büyüklükte bezeler sıkalım.110 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim,soğuyana kadar fırından almayalım, fırından çıkınca 2-3 saat kadar oda ısında dinlendirip servis edelim.
- Bezeyi gıda boyası ile renklendirebilir,üzerini damla çikolata,renli süsleme şekerleri yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Bezenin bembeyaz olması için 2-3 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder