21 Kasım 2010 Pazar

Krem karamelli kek

Bu keki yapmak isterseniz kesinlikle teflon ve ortası delik kek kalıbı kullanmalısınız.
     Kalıp yağlanmadan kullanılacak.
   Karameli için
Yarım su bardağı şeker
Kreması için
500gr süt
3 çorba kaşığı şeker
4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Keki için
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Yarım su bardağı şekeri teflon tavada eritin ve karamelize olunca ocaktan alıp teflon kalıba dökün.
Kreması için karıştırma kabında yumurta ve şekeri hafif çırpın ve ardından süt,vanilya ve limon kabuğu rendesinide ekleyip karıştırın.
Bu karışımıda kalıptaki karamelin üzerine dökün.
Keki için
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp iyice çırpın vanilya, limon kabuğu rendesi,
süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Ardından un,kakao ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırın.
Hazırlanan hamuru kremanın üzerine dökün ilk başta sıvı olan krema ve kek karışımı karışacaktır telaş etmeyin pişince tekrar ayrılacaktır.
Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu tepsinin içine kalıbı koyarak önceden ısıtılmış 175 derecede keki pişirin.
Kek pişip soğuduktan sonra dolapta 1 gece bekletin.
Ertesi gün keki kalıptan çıkartmadan önce sıcak su dolu kapta 10 saniye bekletip keki kalıptan çıkartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder