22 Kasım 2010 Pazartesi

mantarlı et kavurma nasıl yapılır

Kültür mantarı mutfaklarımızda yemek yapımında ve yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır. Özellikle, beyaz ve kırmızı et kullanılarak hazırlanan yemekleri oldukça lezzetlidir. Mantarların tek başına yemeği yapıldığı gibi, diğer yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Sultan arada bir canı çektikçe, mantarlı et kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kuşbaşı dana eti
bir paket mantar 400 gr.
iki kaşık zeytinyağ
yarım limon, kekik, tuz

Yapılması
mantarları doğrayın, limonlu su içinde bekletin
tencere içine eti ve üzerini kapatacak suyu koyun
yumuşayıncaya kadar pişirin
zeytinyağ ile mantarları kendi suyunu salıncaya kadar kavurun
üzerine eti, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu katın, karıştırın
kapağı kapayın, ağır ateşte yemeğin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirin
üzerine tuz ve kekik serpin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder