20 Kasım 2010 Cumartesi

kemikli etli patlıcan yemeği

Bu tarifim kemikli et ile sebze yemeğinin nasıl yapıldığına dair örnektir. Et olarak kemikli koç eti, sebze olarak köy patlıcanı kullandım. Patlıcan sera ürünü olmadığı için, taş gibi sert, susuz ve çekirdeksizdi. Buna benzer susuz patlıcanlarla yemek yaparken yemeğin suyunu artırmak gerekir, ben de öyle yaptım.
Eti yıkadım süzdüm ve tencere içerisine aldım. Üzerine bir kaç tane karabiber, bir defne yaprağı ve üzerini kapatacak miktarda su koydum, kaynattım. Üzerinde biriken köpükleri aldım ve ardından tencerenin kapağını kapattım. Ocak alevini en kısık şekilde ayarladım ve eti bir buçuk saat haşladım. Sultan, bu tarifle resimde görünen yemeği sizler için hazırladı. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo patlıcan
yarım kilo kemikli et
dört kaşık zeytinyağ, bir kaşık salça,
bir soğan, iki domates, iki sivri biber
üç diş sarımsak, karabiber, kimyon, tuz, su

Yapılması
kemikli eti yıkayın süzün, tencere içine alın
ve üzerini kapatacak miktarda su koyun, yumuşayıncaya kadar pişirin
patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın, biberi halka doğrayın
yağ içinde soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
üzerine 3 bardak etin suyundan, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın ve haşlanmış eti ilave edin, kapağı kapatın
ağır ateşte 25 dakika süre ile pişirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder