24 Kasım 2010 Çarşamba

SULU KÖFTE


Sulu köfteyi genelde salçasız,ekşili ve terbiyeli yaparım.Bu şeferki salçalı yemekleri tercih eden eşim için denendi.Dolmada olduğu gibi harcına da biraz salça kattım bu sefer. Biz beğedik...Çok sulu yemek sevmeyen benim için yoğunluğuda oldukça iyiydi..



SULU KÖFTE
400 gram kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı+1 yemek kaşığı salça
karabiber+tuz
1 adet halka doğranmış havuç
1 adet küp doğranmış büyük patates
yarım demet maydanoz
1 diş rendelenmiş sarmısak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un



Yoğurma kabımıza kıyma,pirinç,rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber,yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip iyice yoğuralım.

Küçük bir tepsiye 2 yemek kaşığı unu dökerek her yerine dağıtalım.Yoğurduğumuz köfte hamurumuzdan misket büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve unlu tepsimizin içine koyalım.Bu işlemi köfte hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım ve tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayalım.

Teflon tenceremize zeytinyağı,1 yemek kaşı salça ve 1 diş sarmısağı ilave edip biraz kavuralım. Ardından yaklaşık 3,5 su bardağı su ilave ederek suyumuzun kaynamasını bekleyelim.
Kaynayan suyumuza önce köfteleri ,yaklaşık 5 dakika sonra havuç ve patatesleri ilave edip orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder