25 Kasım 2010 Perşembe

mantarlı tavuk nasıl yapılır

Bilirsiniz, yemeklik kültür mantarı pazar yerlerinde açık olarak, marketlerde ise 200, 400, 500, 1000 gr. ağırlıkta ambalajlı olarak satılmaktadır. Bu mantarlar kalite özelliklerine göre; Ekstra, Sınıf I, Sınıf II olmak üzere 3 sınıftır. Alışverişimizde bu sınıflardan hangisine denk geliriz bilemeyiz, olsun. Kültür mantarları sıcaklığı 5ºC’den daha yüksek veya 0ºC’dan daha düşük yerlerde muhafaza edilmezlerse, dayanma süresi 5 ila 7 gün arasındadır. Mantarların çabuk bozulabileceği dikkate alınarak ihtiyaç fazlası mantar almamamız gerekir. Mantarlar bütün veya dilim olarak haşlanarak saklanabilir. Haşlanmış mantarlar eğer kullanılarak saklanacaksa, en fazla 1 Ay boyunca özelliğini kaybetmeden saklanabilir. Konu uzun ve derin, Sultan'ın sözlerine kulak verin derim. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir tavuk göğsü
200 gr. kültür mantarı
dört kaşık zeytinyağ
bir kaşık salça
bir soğan
iki sivri biber
bir domates
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
maydanoz

Yapılması
göğsü, domatesi, biberi, soğanı, sarımsağı doğrayın
mantarları doğrayın ve limonlu su içinde bekletin
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve sivri biberi katın kavurun,
ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
üzerine göğüs etini katın, rengi dönünceye kadar kavurun
ardından mantar, 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
kapağı kapayın ve ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin tuzunu ayarlayın ve üzerine kıyılmış maydanozu serpin,
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder