29 Kasım 2010 Pazartesi

pirzola nasıl pişirilir


Kasaplık hayvanda omurganın iki yanındaki bölgeden, dilimler halinde çıkarılan kemikli et parçasına pirzola adının verildiğini bilirsiniz. En fazla tercih edilen pirzola çeşiti kuzu ve süt danası pirzolasıdır. Mutfaklarımızda pirzolanın kullanımı şöyledir; terbiye edilerek ya da sade olarak ızgarada veya tavada pişirilir. Soslu ya da sebze katkılı olarak fırında veya ocak üzeri tencerede yemeği yapılır. Tarifim kuzu pirzolanın ızgarası ile ilgilidir. Sultan, bazen kuzu pirzolasını sade olarak bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
altı kalem kuzu pirzola
üç domates
üç sivri biber
kekik, tuz

Yapılması
pirzola kalemlerini hafif tuzlayın ve elle ovun
ızgaranızı kızgın hale getirin ve yağlayın,
ardından pirzola kalemlerini, domates ve biberleri üzerine dizin
alt üst ederek yakmadan pişirin,
pirzolanın üzerine kekik serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder