25 Kasım 2010 Perşembe


ÇİÇEKLİ PASTA

Pastayla başlayalım güne,tüm günümüz pasta tadında geçsin inşaallah.Oğlumun dersanesine yaptım bu pastayı, öğretmeni yaptığı sınavda belli bir sayının altında neti olan öğrencileri cezalandırıyormuş :) oğluma pasta getirmek  düşmüş (daha doğrusu benim annem süper pastalar yapar diye hava atınca bizimki,onun cezası pasta olmuş ) fakat sınavda öğretmenin belirlediği sayıda soru çözemeyen oğlum,pastayı yapan benim, yani cezaya ben kalmış oldum  :) Şaka yapıyorum tabii,ben büyük bir keyifle yaptım pastayı,arkadaşları ve öğretmenleride beğenerek yemişler eee daha ne olsun.Hatta oğlumun bir kaç arkadaşı pastanın resmini çekmiş.Bu şekilde süsleme yaptığım ilk pastam,biraz ukalalık etmiş olacağım ama ilk olmasına rağmen süper yapmışım yaww :))
Bu arada dersanemizden ve hocalarımızdan çok memnunuz,bizim için inanılır gibi değil ama oğlum matematiği seviyor,pastadan da anlaşılacı üzere oğlum Dörtler dersanesine gidiyor.
Sevgili arkadaşım ümmüabdullahın blogundaki muhteşem ötesi pastaları gördükçe içimin yağları eriyordu :)  blogunda yayınlamış bir gün süsleme yaparken kullandığı duyları ama benim duylara bakıyorum yok,sordum sonunda arkadaşıma wilton 'un duylarını kullanıyormuş,internetten araştırdım pastadekoru 'unda buldum ,ümmüabdullah arkadaşımında yardımıyla duy setimi aldım ve pastalarımı yapmaya başladım.Canım arkadaşım sana çok teşekkür ediyor ve kocaman sevgilerimi gönderiyorum. Duy seti alma aşamasında benim bütün sorularımı sabırla yanıtlayan pastadekoru 'ndan Cem beyede çok teşekkür ediyorum.Sitede o kadar güzel ürünler var ki anlatamam,insan hepsine sahip olmak istiyor valla. 

Malzemeler

Pastaban için
  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 75 gr. nişasta
  • 135 gr. şeker
  • 80 gr. bitter 
Çikolata ganaj için
  • 1 paket krema
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 100 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • 1 krem şanti
  • Yarım su barağı süt
  • Gıda boyası
Yapılışı

Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca 2 e bölelim.
Kremamız için sütün ve şekerin yarısını tencereye alalım.
Diğer tarafta iki yumurta sarısını,nişastayı,şekeri ayırdıımız sütle çırpalım.
Ocaktaki süt ve şeker karışımı kaynamaya başlayında bir kaç kaşık nişastalı karışıma alıp alıştıralım ve tencereye döküp çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.
Krema ılıyınca bitter çikolatayı ekleyelim karıştıralım.Soğuduktan sonra 2-3 dakika mikserle çırpalım.
Çikolata ganaj için ortaboy bir tencereye kremamızı alalım,ocakta kaynama noktasına getirelim,içine bitter ve sütlü çikolatamızı kıralım ara ara karıştırarak çikolatanın hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım,fazla yada az çırptığınızda ganajda bir tutarsızlık oluyor.Çırpmaya ilk başladığınızda bitterden dolayı ganajın rengi koyu kahve rengi oluyor ama çırpma işlemi sırasında rengi açılıp açık kahverengi oluyor,işte açık kahve rengi olunc tamamdır.
1 su bardağı süt yada suya 2 tatlı kaşığı şeker atıp karıştıralım ve yarısı ile alt pastabanı diğer yarısı ile de üst pastabanı nemlendirelim. Pastabanın ilk parçasını servis tabağına alalım,arasına kremayı koyup yayalım, pastabanın üst parçasınıda koyup her tarafını çikolatalı ganajla kaplayalım ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Yarım su barağı süte 1 krem şantiyi ekleyip çırpalım,istediğimiz renklerde gıda boyası ile renklendirip pastanın süslemesini yapalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder