30 Kasım 2010 Salı

etli patates nasıl yapılır


Patates, mutfaklarımızda hazırlanan tencere ve fırın yemeklerinde doğrudan kullanılır. Tavuk, balık ve kırmızı et yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Zannederim, patatesin girmediği yemek çeşiti yok denecek kadar azdır. Patates yemek yapımında doğrudan kullanılarak çorbası, püresi, etli yemeği, etsiz yemeği, haşlaması, böreği, köftesi, salatası, dolması, mantısı, çöreği, kızartması, gözlemesi, ekmeği, tatlısı ve daha sayamadığım yüzlerce çeşit yemeği yapılır. Tarifim, etli patates yemeği ile ilgilidir. Sultan bazen etli patates yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo patates
300 gr. kemikli kuzu eti
bir soğan
bir domates
bir sivri biber
bir kaşık salça
dört kaşık zeytinyağ
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon
tuz

Yapılması
patatesleri soyun, küp, halka ya da elma dilimi doğrayın
soğanı yemeklik, biberi halka doğrayın, eti yıkayın
yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve biberi katın hafif kavurun
ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
üzerine patates, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz'u katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder