21 Kasım 2010 Pazar

paça çorbası

Paça çorbası yapmak için koyun ya da keçi paçası fark etmez, her ikiside kullanılır. Paça çorbası terbiyeli veya sade olarak hazırlanır. Tarifim terbiyeli paça çorbası ile ilgilidir. Çorbanın hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken tek nokta, paçaları haşlarken soğan, sarımsak, limon ve defne yaprağı kullanmaktır. Bu malzemeler paçanın haşlama suyu içerisine katılırsa, paça kokusunun giderilmesini sağlar. Paçalar piştikten sonra bu malzemeler tencere içerisinden alınır ve atılır. Sultan terbiyeli paça çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
altı tane temizlenmiş koyun paçası
bir soğan, çeyrek limon
iki diş sarımsak
bir kaşık un, bir kaşık tereyağ
bir yumurta sarısı
bir defne yaprağı
pul biber, tuz, su

Yapılması
paçaları yıkayın ve süzün
soğan ve sarımsakları soyun, bütün bırakın
terbiyesinin hazırlanması
kase içine, yumurta sarısı ve bir kaşık unu koyun
bir fincan su ile çırpın.
tencereye paça, soğan, sarımsak, kabuğu ile limon, defne yaprağı
ve 8 bardak su, bir tatlı kaşığı tuz koyun karıştırın
ağır ateşte paçalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
paçalar piştikten sonra, soğan, sarımsak, defne yaprağı, limon parçasını atın
terbiyeyi akıtarak paçaların üzerine ilave edin, karıştırın
tencereyi 5 dakika süre ile kaynatın ve ocaktan alın
bir kaşık tereyağ içinde pul biberi hafif kavurun ve çorba üzerinde gezdirin,
sarımsaklı sirke ile paça çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder