23 Kasım 2010 Salı

PATATESLİ ET YAHNİSİ

MALZEMELER
750 Gram parça et
15-20 adet arpacık soğanı
6-7 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz , karabiber 
YAPILIŞI
Etler tencereye konulup ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince 1 kaşık tereyağ ilave edilerek etler biraz kavrulur, üzerlerine sıcak su eklenerek  iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır,.Diğer tarafta 2 kaşık sıvıyağda soğanlar kavrulur, salçalar eklenip soğanlarla birlikte biraz kavrulur, etlerin üzerine soğanlar, tuz ve karabiber ilave edilip birlikte 10 dakika kadar pişirilir.
Patatesler soyulup istenen büyüklükte doğranır sıvıyağ ve tuz ile harmanlanıp bir tepsiye yerleştirilip fırında kızarana kadar pişirilip etlerle birlikte servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder