22 Kasım 2010 Pazartesi

MISIRLI PİRİNÇ SALATASI

Mısırlı Pirinç Salatası



Uzuunnn bir tatilin ardından hepinize tekrar merhaba dostlar. Bayramda iyi dileklerini gönderen, siteyi ziyaret eden, değerli yorumlarından mahrum bırakmayan tüm Yemekbahaneseverlere kucak dolusu teşekkürler...

Yarısı aksıra tıksıra, çoğunluğu yatarak, çok uzağa gitmeden yakınlarda takılarak bir bayram geçirdim. Hamileliğin etkisi ile hiç olmadığı kadar sık hasta oluyorum ve tabii ki ilaç içemediğim için alternatif tıp peşindeyim sürekli :) Bayram esnasında yeni öğrendiğim bir şeyi sizlerle de paylaşmak istedim.Hep yemek tarifi verecek değilim ya biraz da şifalı bitki çayı tarifi vereyim :) Tekirdağ'da dayımları ziyaretim esnasında yengemden harika bir boğaz ağrızı ve öksürük şifası öğrendim. Hastalığın kol gezdiği şu günlerde sizler de uygulayabilir, çocuklarınıza dahi gönül rahatlığı ile içirebilirsiniz. Elma kabuğu ve ayva yaprağını beraber kaynatarak hazırlanan birnevi çay bu.. İçerisine de biraz limon sıktınız mı hakikaten özellikle yüksek desibeldeki öksürüğüme birebir geldi.

Mısırlı Pirinç Salatası ise arkadaşım Şule'den öğrendiğim bir tarif. Ekonomik ve pratik oluşu bir yana, lezzeti ile de akıllarda yer ediyor.
Acemi mutfak şeflerine ise tam 12'den hitap ediyor ;)

Malzemeler:


  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • İnce kıyılmış dereotu (arzu ettiğiniz miktarda koyabilir ya da hiç eklemeyebilirsiniz)
  • 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt (yoğurtdunuz çok sulu ise daha az koyabilirsiniz)
  • 2-3 kaşık mayonez (arzuya göre konmayadabilir)
  • tuz



Pirinci lapa kıvamına gelinceye kadar haşlıyoruz. Haşlanan pirinçleri soğuduktan sonra tuz, mısır, yoğurt, dereotu ve mayonez ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Maydanoz, dereotu, kırmızı biber ya da nane ile süsleme yapabilirsiniz.


Not: Kıvam olarak koyu bir kıvamda olmalı, salatanızı yaparken yoğurdunuzun kıvamına göre işlem yapmanızı öneririm.


Afiyetle ve en önemlisi sağlıkla kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder