14 Kasım 2010 Pazar

Bayram Kahvaltısı ve Islak Kek


Yolculukta olacağımız için annemin bayram kahvaltısı masasına iki gün erken oturduk. İyi ki de erken oturmuşuz, "kahvaltıya sürprizim var" diyen annemin ağzındaki baklayı çıkarmak için iki gün daha sonuç alamadan uğraşacaktım yoksa.. Ben acaba ne diye düşünüp bir yandan bayram temizliği bir yandan da bavul yapmakla uğraşırken anneme "gelirken bir şey getirmeyeceğim, peki, söz" demekten başka çarem kalmamıştı.

Ben de anneme pratik bir sürpriz yapmaya karar verip, tarifi soran bir arkadaşım sayesinde sitede olmadığını  farkettiğim ıslak keki seçtim. Sabah kalkıp tarif defterimi açtım ve 10 dakika sonra keki fırına verdim. Bir hafta nasıl ayrı kalacağımı bilemediğim Kuymak'la oyun oynarken de mutfak saati pişen kekin sinyalini veriyordu bile!

Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi yumurta, şeker, süt, yağ, vanilin ve kakao sırasıyla çırpın.
2. Bu sıvı karışımdan 1 su bardağı kenara ayırın.
3. Kalan karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
4. Hafifçe yağladığınınz fırın kabına karışımı döküp 175' fırında 25 dk. pişirin.
5. Pişen keki sıcakken dilimleyip üzerine ayırdığınız 1 bardak sosu gezdirin.
Afiyet olsun!

Not: Herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder