25 Mart 2010 Perşembe


VİŞNELİ İRMİK TATLISI


Sevgili arkadaşım Baharın tarifi,irmik tatlısını seviyorsanız,vişnenin damakta bıraktığı tatlı/ekşi tat sizi mest ediyorsa.Ee tavsiye ederim yanii :)
Tarifimi   56.P.D.Ç.S. etkinliğinin ev sahibesi sevgili gül arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 lt.süt
  • 50 gr.margarin
  • 1  vanilya
  • Jöle için
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı vişne
Yapılışı
İrmik tatlısı için vanilya ve margarin hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırın,koyulaşıp göz göz olana kadar pişirip margarin ve vanilyayı ekleyip bir iki dakika daha bekleyip ocaktan alın.Hafif ıslattığınız kare yada dikdörtgen borcama dökün.
Jöle için derine bir tencereye aldığınız vişne suyuna,nişastayı ekleyip pürüssüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın,şeker ve vişneleride ekleyip ocağa alın sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve irmik tatlısının üzerine dökün.Soğuyunca istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder