5 Mart 2010 Cuma


ELMALI TURTA 



Çok güzeldi valla :) Bu sözü söylerken kendimi övmüş olmuyorum kesinlikle.Tamam ben yaptım ama,sanırım bunda yapanın çok etkisi yok. Elma çok yakışıyor bir kere sonra tarçının o iç açan kokusu ve tabii kide ceviz var.Hepsi birleşince süper bir lezzet çıkıyor ortaya.Tarifimi P.D.Ç.S. Etkinliğine evsahibeliği yapan sevgili gülay arkadaşıma gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum.
 İşte bu lezzete ulaşmanın yolu ;
Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gr.margarin
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1  vanilya 
Üzerine
  • 3-4 tane elma
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
Öncelikle elmaların kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.Elmaların üzerine tarçın ve 3 yemek kaşığı toz şeker serpelim,iri kıyılmış cevizide ekleyip karıştıralım.
Diğer tarafta yumurta ve şekeri iyice çırpalım,süt,yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım ve yağlayıp un serptiğimiz kalıba dökelim.   
Kek hamurunun üzerine elma karışımını eşit bir şekilde dökelim.175 derecede 35-40 dakika,içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.Pişen kekimiz ılıyınca üzerine pudra şekeri döküp servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder