10 Mart 2010 Çarşamba


KAKAOLU AĞLAYAN PASTA

Canım arkadaşım Serhan'cığım çok yapar bu pastayı ve gerçekten enfes olur. Daha önce bende vanilyalı ağlayan pastayı yayınlamıştım,her iki tarifte çok leziz ve hafif bir pasta oluyor.
Tarifimi P.D.Ç.S. Etkinliğine evsahibeliği yapan sevgili gülay arkadaşıma gönderiyor, kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un 
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma yozu
  • 1 vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Keki ıslatmak için : 1.5 su bardağı süt
Üzerine : 2 su bardağı soğuk süt,2 paket krem şanti.
Çikolata sosu : 1 çay bardağı süt kreması,80 gr.bitter.
Yapılışı
Öncelikle kekimiz için,çukur bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz sonra ılık su,kakao,un,kabartma tozu,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız fırın kabına döküp 175 derecelik fırında batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Yaklaşık 35-40 dakika.
Pişen kekimizi fırından alınca üzerine 1.5 su bardağı sütle ıslatıyoruz ve keki soğumaya bırakıyoruz.
2 su bardağı süt ile 2 paket krem şantimizi yapıyoruz,soğuyan kekimizin üzerine yayıyoruz.
Çikolata sos için hazır çikolata sosda kullanabilirsiniz,ben tercih etmiyorum.1 çay bardağı kremayı cezveye alalım ve ocakta kaynama noktasına gelene kadar bekleyelim ( kaynatmayalım ) içine bitterlerimizi kıralım ve ara ara karıştırarak hem çikolatanın erimesini hemde kıvam almasını sağlayalım.Krem şantinin üzerine gelişi güzel çikolata sos dökelim.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder