21 Mart 2010 Pazar

Cumartesi Sofrası

Cumartesi akşamı çocukluk arkadaşlarımı gelenekselleşen akşam yemeği toplantımızda ağırladık. Planlarımın aksine hazırlıklara cuma okul dönüşü değil, cumartesi başlasam da içime sinen bir sofra hazırladım.

Salata için havuç, kırmızı lahana, marul, domates, maydanoz, dereotu, turp, kapari ve cevize zeytinyağı ve nar ekşisi ekledim.

Patates püresi için düdüklüde haşladığım patatesleri mikserle karıştırıp içine süt ekler ve kısık ateşte pişirirdim, çok da lezzetli olurdu. Fakat bu sefer sevgili Ahmet'in tarifiyle, haşlanmış patatesleri (9 adet) el blendırından geçirip içine 1 paket kremayı yavaş yavaş ekledim. Kremayı eklerken de bir yandan blendırla karıştırmaya devam ettim. Ocağa koymadan servis tabağına aktarırken farkettim ki püre sanki içinde kaşar peyniri varmışçasına kıvamlıydı.
Püreyi yemekten 1-2 saat önce hazırladığım için servis tabağını sıcak durması için fırına koydum.

Borani (tarif için buraya tıklayın)

Maalesef ana yemek olan yufkaya sarılı rulo köfteyi ve arkadaşlarımın getirdiklerini fotoğraflayamadım.. Tatlımızı da en kısa zamanda yazacağım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder