8 Mart 2010 Pazartesi

Patatesli Pide



Merhaba sevgili arkadaşlar.
Hafta sonu kahvaltı için pide yapmaya karar verdim.Çocukların tercihi sucuklu bizim ise patatesli olunca artık iki çeşit yaptım.
Bu hamur ile istediğiniz çeşitli iç harç kullanarak değişik pideler yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 küçük paket yaşmaya
5 su bardağı un
Aldığı kadar ılık su
İç harç
5 ortaboy patates
1 adet kuru soğan
2 adet domates
yarım demet maydanoz
Peynir,tuz,karabiber,kırmızı biber
Üzeri için
Yumurta sarısı
Tereyağ
Yapılışı
Karıştırma kabına unu ve mayayı alalım ılıtılmış sütü ekleyip mayayı eritelim sıvıyağ ve tuzunu ilave edip karıştıralım yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini örtüp sıcak ortamda yarım saat mayalandıralım.
İç malzemesi için patasesi haşlayıp rendeleyelim.Soğanı  ve maydanozu ince doğrayıp patatese ekleyelim.
Küp doğranmış domates,peynir biraz sıvıyağ ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapalım hamuru dikdörtgen açalım patatesli içten koyup hamurun kenarları harcın üzerine doğru kapatalım yağlanmış tepsiye pidelerimizi alalım üzerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pidelerimizi pişirelim. Fırından çıkınca pideleri tereyağı ile yağlayalım.

















.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder