15 Mart 2010 Pazartesi

KIYMALI PIRASALI BÖREK


Bu böreği çok duydum ve yedim fakat hiç yapmadım en son sevgili gönül de yedim ve onun tarifini cumartesi akşamı yemeğe gelen misafirlerim için uyguladım.Gönül üstüne milföy koymuş ama ben koymadım üstüne milföyleri şeritler halinde kesip kafes kafes de koyabilirsiniz.Ben tarife çam fıstığı ve salça ekledim.Bu böreğin yapımı gayet pratik tadı ise harika ,içinde pırasa olduğunu yiyenlerden bazları anlamadı bile:):):)Soframın resmini telaştan çekmeyi unutmuşum neyseki böreği çektim:):) sizlerle paylaşabiliyorum.Hepinize harika bir hafta dileyip tarifime geçiyorum.

MALZEMELER
4 adet hazır yufka
yarım kg.kıyma
yarım kg.pırasa
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz ,karabiber
1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı margarin
üzeri için yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:
Pırasaları incecik incecik kıyın sıvıyağda öldürün içine kıymayı, sıcak suda on dakika bekletip şişirdiğiniz kuşüzümlerini ,fıstığı ilave edin.Salçayı katın,tuz ,karabiber ekleyip kavurup altını kapatıp soğumaya bırakın.Tereyağ ve margarini eritip ılınması için beş dakika bekleyin.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın fırça ile biraz yağ sürün ikinci yufkayı yayıp yine yağlayın.Kıymalı pırasalı iç malzemenin yarısını döşeyin üçüncü yufkayı yayın.Yine yağlayıp son yufkayı yayıp kalan iç malzemeyi döşeyin.Bu işlemler bitince yufkaları sarıp rulo yapın.Çok sıkı sarmayınki börek pişerken patlamasın.Rulo böreği ortadan ikiye kesin yağlanmış fırın tepsisine koyun.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Servisten önce iki parmak kalığında kesip servis tabağına alın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder