23 Mart 2010 Salı

LORLU GÜL BÖREK

p.d.ç.s.etk.56 lezizce

MAYALI HAMURDAN LORLU TAZE SOĞANLI GÜL BÖREK
1 kg un,
1 kaşık zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 fiske tuz,
1 paket instant(kuru)maya,
Ilık su ve süt karışımı
iç malzeme :taze soğan,böreklik lor,maydanoz,dereotu,karabiber
taze soğanları çiğ olarak ince doğranmış halde kullandım,diğer malzemelerle karıştırdım
bu malzemelerle fazla katı olmayan hamur yoğrulur,mayalandırılır,
kabaran hamurdan küçük parçalar alınır ve tezgahta açılır,fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür(erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı daha lezzetli oluyor),
az yağlanmış hamurun ister uç kısmına ister tüm yüzeyine iç malzeme konur ve rulo yapılarak gül şekli verilir
üstüne 1 yumurta,1 kaşık yoğurt,1 kaşık sıvıyağ ile hazırlanan karışım sürülür
***NOT:sevgili arkadaşlarım ben sağlık kontrollerimi yaptırmak için şehir dışındayım bu yüzden tariflerimi yazamadım yorumlarınıza en kısa zamanda döneceğim SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder