11 Mart 2010 Perşembe


PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ KIZARTMASI

Sevgili Halise ablacığımın bir tarifi,nefis bir tat ve yapımı kolay ama harika bir sunum. P.D.Ç.S. Etkinliğinin evsahibesi sevgili gülay arkadaşıma sevgilerimle birlikte,bu tarifimide gönderiyorum.
Malzemeler

  • 5-6 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
  • Patatesler için birer tutam ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
  • tuz ve limon
  • 2 adet rendelenmiş havuç,2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ,tuz.
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Yapılışı
Rendelediğimiz havuçları tuz,ince doğranmış sarımsak ve 2 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte tavaya alalım ve karıştırarak suyunu salıp çekene kadar kavuralım,ocaktan alalım ( sarımsakları isterseniz yoğurdun içine de koyabilirsiniz ama havuçla birlikte kavurduğumuzda daha lezzetli olduğunu düşünüyorum ) Havuçlar soğuduktan sonra süzme yoğurtla karıştıralım.
Diğer tarafta haşlayıp rendelediğimiz patateslerin içine yeteri kadar tuz,limon, ince kıydığımız dereotu ve maydanozu ekleyip  elimizle yoğurur gibi karıştıralım.Patatesli malzememizden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım hafif içini çukurlaştırıp servis tabağına alalım,içine kavrulmuş yoğurtlu havuçtan birer kaşık koyup,üzerlerini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder