18 Mart 2010 Perşembe


56.P.D.Ç.S ETKİNLİĞİNE
ISPANAKLI KÖFTE

Sevgili arkadaşım Elmas gününe yapmıştı ıspanaklı köfteyi,dehşet bir şeydi valla :) Hoş benim için içinde bulgur olan herşey güzeldir ama bu salata da benim vazgeçilmezim olacak kesin.Yapılışı biraz uğraştırıcı ama bu lezzete değer.
Tarifimi 56.P.D.Ç.S. etkinliğinin yeni ev sahibesi olan sevgili gül arkadaşıma gönderiyorum.Kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler

  • 400 gr.yağsız kıyma.
  • 1 kg. ince bulgur.
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,tuz
  • 1 kg.ıspanak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz,pul biber,4 diş sarımsak

Yapılışı
Bulguru büyükçe bir kaba alalım,salçayı ve tuzunu ekleyelim.2,5 bardak kadar ılık suyu bir tabağa alıp yanımıza alalım ve  suyu bulgura dökmüyoruz,elimizi ıslatarak bulguru yoğuralım.Yoğurma işlemine bulgurumuz birbirini tutup yuvarlak şekil almaya başlayana kadar devam ediyoruz ( yoğurma işlemi yaklaşık yarım saat kadar sürüyor ).Daha sonra kıymamızı ekleyelim ve yoğurma işlemine devam edelim,15-20 dakika daha yoğurduktan sonra yuvarlak şekil vererek tuzlu suda haşlayalım.
Ispanakalrımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım ve iyice yıkayalım.Sıcak suya atıp bir iki çevirip alalım,ılıyınca suyunu sıkalım.Tavaya aldığımız yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp ince doğradığımız sarımsakları yağa atalım,bir iki çevirip ıspanaklarımızı ilave edelim.Tuz ve pulbiber ekleyip kavuralım ve haşladığımız bulgurlu köftelerle karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder