56.P.D.Ç.S ETKİNLİĞİNE
ISPANAKLI KÖFTE
Tarifimi 56.P.D.Ç.S. etkinliğinin yeni ev sahibesi olan sevgili gül arkadaşıma gönderiyorum.Kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
- 400 gr.yağsız kıyma.
- 1 kg. ince bulgur.
- 1 yemek kaşığı biber salçası,tuz
- 1 kg.ıspanak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,pul biber,4 diş sarımsak
Yapılışı
Bulguru büyükçe bir kaba alalım,salçayı ve tuzunu ekleyelim.2,5 bardak kadar ılık suyu bir tabağa alıp yanımıza alalım ve suyu bulgura dökmüyoruz,elimizi ıslatarak bulguru yoğuralım.Yoğurma işlemine bulgurumuz birbirini tutup yuvarlak şekil almaya başlayana kadar devam ediyoruz ( yoğurma işlemi yaklaşık yarım saat kadar sürüyor ).Daha sonra kıymamızı ekleyelim ve yoğurma işlemine devam edelim,15-20 dakika daha yoğurduktan sonra yuvarlak şekil vererek tuzlu suda haşlayalım.
Ispanakalrımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım ve iyice yıkayalım.Sıcak suya atıp bir iki çevirip alalım,ılıyınca suyunu sıkalım.Tavaya aldığımız yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp ince doğradığımız sarımsakları yağa atalım,bir iki çevirip ıspanaklarımızı ilave edelim.Tuz ve pulbiber ekleyip kavuralım ve haşladığımız bulgurlu köftelerle karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder