31 Mart 2010 Çarşamba


SEBZELİ YAHNİ

Amanın ben hiç sevmem et yemeklerini,şu anda zaten hiç canım çekmiyor.Yalaaann söylüyorum :) kırmızı ete ba yı lı rım.Aslında biz ailecek etçiliz :) Bu fotoyu çekeli epeyce oldu,sırasını bekliyordu.
Malzemeler

  • 5-6 parça kemikli et yada gerdan
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 5-6 adet küçük soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 ortaboy domates
  • tuz,karabiber,pulbiber,yeteri kadar su

Yapılışı
Etlerimizi iyice yıkayıp düdüklü tenceremize yerleştirelim.Patateslerimizi ve kuru soğanlarımızı soyalım bütün olarak etlerin üzerine alalım.Havuçlarımızı temizleyip iri doğrayalım tenceremize alalım,domateslerimizide 4-5 parçaya bölüp atalım,tuz,karabiber,pulbiber ve etlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağını kapatalım ve yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.Bazı etler daha geç pişer,kapağını açıp kontrol edin,eğer etler pişmemişse patateslerimizi bir tabağa alalım (daha fazla kaynarsa patatesler dağılır) bir süre daha kaynatalım.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder