22 Mart 2010 Pazartesi


KURU FASULYE PİYAZI 


Canım arkadaşım Elmas yapmıştı günümüzde,çok da güzel olmuştu.Ben kuru fasulye yada barbunyanın her şeyini severim ama vazgeçilmezim değildir.Eşimde tam tersi çok sever.İlk evlendiğimiz dönemlerde anneme (kayınvalideme ) yemeğe gitmiştik,annem de kuru fasulye-pilav yapmıştı.Eşimin tepkisi 'aman annem ellerine sağlık nasılda özlemişim,uzun zamandır yememiştim,Nurşen çok sevmiyor kuru fasulyeyi ' oldu :)  ve 2 dolu tabak yedi,ben yemek masasında bozuldum biraz tabii ama beli etmedim.Neyse eve gidince ben koca bir tencere kuru fasulye haşladım 1. akşam zeytinyağlısını yaptım,2. akşam piyazını yaptım 3. akşam etlisini yaptım :) eşim sonunda dayanamadı ve 'hayırdır hayatım kaç akşamdır kuru fasulye yiyoruz' diye isyan etti.Ben hiç bozuntuya vermeden 'canım sen çok seviyorsun yaa,ee bende çok sık yapmıyorum,onun için yaptım' dedim. Başına gelenleri anladı tabii :)  'Ah canım sen annemde söylediklerime bozulmuşsun' dedi :))  Buda tatlı bir anı oldu bize.Gelelim piyazımıza.
Malzemeler

  • 3-4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 ortaboy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz,limon

Yapılışı
Haşlanmış fasulyelerimizin içine,maydanozu ince kıyalım,soğanımızı yarım ay şeklinde uzun doğrayalım, tuz, limon,zeytinyağı ve pulbiber ekleyip karıştıralım.Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder