4 Mart 2010 Perşembe

Kuru Börülce Salatası

Börülcenin yemeğini ve salatasını çok seviyorum.Oldukca faydalı bir baklagil ve malesef çok fazla bilinmiyor.
Kısaca faydalarında bahsetmek istiyorum.
Demir mineral yönünden zengin bir besin olduğu için kansızlığa iyi geliyor.
Böbrek taşının düşmesinde yardımcı oluyor.
Fiziksel ve zihinsel yorgunluğu gideriyor.
Kabızlığa, hemoreite ve diğer bazı kalınbağırsak rahatsızlığına iyi geliyor
Kandaki yüksek kolesterolü düşürüyor ve daha bir çok faydaları var arkadaşlar.
Şimdi tarifimize geçelim.
Malzemeler
1 su bardağı börülce
2 domates
1 adet kuru soğan
1 tane kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Küçük bir kase ayılanmış yeşil zeytin
Zeytinyağı,nar ekşisi ve tuz
Yapılışı
Börülceyi akşamdan ıslatıyoruz.Ertesi gün suyunu süzüp üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tuzunu ekliyoruz ve haşlıyoruz haşlanırken üzerine çıkan kabukları alalım.Haşlanan börülceyi ocaktan alıp suyunu süzüyoruz ve sudan geçiriyoruz.Börülceler ılınınca zeytinyağı,nar ekşisini ilave ediyoruz.Soğanı piyaz doğruyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberi börülceye ekliyoruz zeytinleride ilave edip karıştırıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder