17 Mart 2013 Pazar

tavuk buğulama nasıl yapılır


Tavuk buğulama tencerede, fırında hiç su kullanılmadan tavuk etinin kendi suyu ile yapılır. Tavuk etinin her bölümü, ayrı veya karışık olarak buğulama yapmaya uygundur. Tavuk ya da piliç ürünleri sade, soslu, sebzeli olarak yapılır. Yemeğin yapımı sırasında başta soğan, sarımsak, maydanoz olmak üzere her çeşit baharatla tatlandırılabilir. Tavuk buğulama yemeği piştikten sonra, üzerine maydanoz serpilmesi lezzet ve görünüm açısından daha uygun olur. En lezzetli tavuk buğulama, piliç eti kullanılarak yapılan buğulamadır. Sultan, çoğu zaman tavuk yemeklerini buğulama olarak hazırlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo piliç kanat
karabiber, pul biber
tuz

Yapılması
piliç kanatlarını yıkayın, süzün ve karıştırma kabına alın
üzerine pul biber, karabiber, tuz serpin ve güzelce karıştırın
ardından kanatları tencere içine dizin
tencere kapağını kapayın ve ocak üzerine koyun
saata bakın, buğulamanızı en kısık ateşte 50 dakika pişirin
süre bitiminde tencereyi ocaktan alın
dilediğiniz şekilde pilav, salata, ayran eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder