30 Mart 2013 Cumartesi

KADİFE GİBİ ISPANAK


Pişmanım ki kaseye koydum bu lezzeti ,hiç belli olmuyor .Bunu akşam ayrı yedim ,o kadar lezzetliydi  tadımı bozmak istemedim ,ne yazık ki belli olmuyor içindeki ıspanak .Bir de ıspanak aldığımda fazla alırım,yıkadıktan sonra yaprak ve sap kısımlarını ayrı poşetlerde muhafaza ederim,yapraklar böreklik,sapları ise çorbalara ,çok pratik oluyor,her zaman buzlukta ıspanağım var .Bu lezzeti de saplı kısımlarından yaptım,o kadar güzel yumuşadılar ve belki bu yüzden de görülmüyorlar.

MALZEMELER:
-2-3 avuç ıspanak
-2-3 çorba kaş.un
-1 su bardağı su
-tuz
-1 -3 çorba kaş.sıvı yağı

SOSU:
-sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:
-ıspanakları sıvı yağı ile kapak altında yumuşayıncaya kadar pişirin
-unu ilave edip karıştırın sadece un tamamen ıslansın ıspanaktan
-suyu ilave et ,koyulaşıncaya kadar karıştır ,tuzla
-ıspanak soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştır
-sıvı yağda toz kırmızı biber kızartıp üstüne dökersen süper bir lezzet çıkıyor ortaya
-benim yoğurt galiba fazlaydı ,kalmasın diye kalan yoğurdu kullandım
-tuzuna bakarken ,yazık dedim ,bunu ayrı yemek lazım ve yemekten sonra atıştırmalık gibi .............


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder