19 Mart 2013 Salı

Tarcinli Rulolar - Cinnamon Rolls

Tarcinli corekler cok ama cok seviliyor burada :) Genelde hep hazir aliriz pastaneden sicacik taze taze..
Cocuklar cok sevdigi icin arada kendim de yaparim.. Tarcinli corekleri .http://www.bestrecipes.com.au/recipe/cinnamon-rolls
  sik ziyaret ettigim bu siteden uyarladim..
Ozellikle uste surulen sos bir harika donat veya kek'lerin uzerinede cok yakisacagina eminim..

Malzemeler

- 1 paket kuru maya
- 1 cup sicak  sut
- 1/2 cup seker
- 1/2 cup erimis tereyag
- 1 seker kasigi tuz
- 2 yumurta
- 4 cup un (yarim bardak kadar fazla ekledim)

Ic malzemesi

- 1 cup esmer seker
- 2,5 seker kasigi tarcin
- 1/3 cup oda sicakliginda yumusamis tereyag (yaklasik yarim su bardagi kadar)

Ust sos

- 6 yemek kasigi yumusamis tereyag
- 1 cup pudra sekeri
- 1/2 cup krem peynir
- yarim cay kasigi vanilya

Yapilisi
- Hamur icin gerekli tum malzemeleri yogurun, yuvarlak form verip uzerini orterek ilik bir
 ortamda yaklasik 1 saat iki misli kabarana kadar bekletin.
- Kabaran hamuru tekrar yogurup ikiye bolup merdane ile 2cm inceliginde acin.
- Icine  esmer seker, tarcin ve yumusamis tereyagi karistirip heryerine firca yardimi ile surun.
- Malzeme surulmus hamuru rulo yapin ve 2cm eninde kesin bu sekilde yagli kagit surulu tepsiye dizin.
- Diger hamuru da ayni sekilde hazirlayip tepsiye dizin.
- Hamur dizilmis tepsinin uzerine bir mutfak havlusu orterek 1 saat kadar daha mayalandirin.
- Mayalanan rulolari on isinmis 190c firinda yaklasik 10- 15 dakika veya uzerleri kizarana kadar pisirin.
- Rulolar piserken ust sosu icin gerekli tum malzemeleri cirpin.
- Pisen rulolar sicakken hemen ust sosu uzerine firca yardimi ile surun...Hatta biz soslu cok sevdigimiz icin bol suruyorum :)
-

Ozellikle firindan yeni cikmis hali cok cok lezzetli :) Ben fotograflamaya calisirken,  cocuklar bir yandan tepsiyi yariladilar :)

Sevgiyle kalin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder