30 Mart 2013 Cumartesi

SÜTLÜ KURU (ÜÇGEN) YUFKA İLE KAŞARLI GÖZLEME



SÜTLÜ KURU (ÜÇGEN) YUFKA İLE KAŞARLI GÖZLEME
MERHABALAR CANLAR
Sütlü yufkayı bilirmisiniz ? hazırlaması biraz zaman alsa da çok lezzetli ve uzun zaman dayanan bir yufka çeşididir,bazıları buna katlama ve saklama şeklinden dolayı üçgen yufka veya uçak der :)
bu yufkalar şöyle hazırlanır:
( yaklaşık ) 1 lt süt,
5 adet yumurta,
tuz,
un
 ile hamur yoğrulur,bezeler açılır sac üzerinde pişirilir,soğumadan üçgen şekil verilir,iyice soğuyunca temiz ve kuru ortamda muhafaza edilir
yufkaların kullanışı:
yeteri kadar üçgen kuru yufka alınır su ile ıslatılır suyunun süzülmesi için temiz bir bez üzerinde bekletilir,tepsi böreği veya gözleme yapılır
gözleme:
ıslatıp suyunu bir bez ile aldığım yufkanın ara katını açıp içine kaşar peyniri dilimleri yerleştirdim,çok az zeytinyağı döktüğüm tavada arkalı önlü kızarttım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder