21 Mart 2013 Perşembe

FIRIN POŞETİNDE TAVUK & ŞEHRİYELİ PİLAV


Fırın Poşetinde Tavuk için:

Knorr'un fırında tavuk çeşnisinden 1 paket alıyorsunuz. Baharatlı-sarımsaklı, mangal lezzeti ve dağ kekikli-susamlı olarak 3 çeşidi var, hangisi damak tadınıza uygunsa
1 paket çeşni ile 1 kg tavuk pişirebilirsiniz.  Tavukların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, çeşninin içinden çıkan baharat karışımını da üzerilerine döküp iyice karıştırın. Sonra tavukları fırın poşetine koyup ağzını bağlayın. 220 derece fırında yarım saat pişirin. Bu kadar pratik ve lezzetli.



Şehriyeli Pilav için:

*2 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı arpa veya tel şehriye
*3 su bardağı su
* Sıvıyağ (isterseniz biraz da tereyağ koyabilirsiniz)

Öncelikle pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün. Tencereye sıvıyağı koyun, şehriyeleri de ekleyin, kavurmaya başlayın. Şehriyeler renk değiştirince pirinci ve tuzu ilave edin, biraz kavurun.
Üzerine 3 bardak su ekleyin (ben suyu kaynatmadan ekliyorum), tencerenin ağzını kapatın.
Kaynamaya başlayınca iyice altını kısın, pişmesini bekleyin.
Her pirincin su çekme oranı farklı olduğu için, suyunu tamamen çekip pişmediyse biraz daha su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder