18 Mart 2013 Pazartesi

KAŞARLI TAVUK


çok pratik tavuğun ve kaşarın buluşması ,beyaz et bu şekilde kuru değil ,çok lezzetli oluyor

MALZEMELER:1 kişi için
-1 tavuk göğüsünün yarısı
-1 parça kaşar
-tereyağı ve sıvı yağı
-maydanoz -ince kıyılmış
-yeşil soğan -var ise,amma daha lezzetli oluyor
-tuz ve kara biber,un

YAPILIŞI:
-eti ortadan,uzun tarafından  kes ,sonuna kadar değil,cep gibi olacak ,içine kaşar parçasını koyacaksın
-önce bir tarafına tuz ve kara biber sepele ,ayrı bir kapta yeşilliklerin üstüne bastır baharatlanmış tarafını ,sonra üstteki tarafını baharatla ve yeşilliklerin üstüne bastır ki yeşillikler yapışsın ete
-etin her iki tarafını una bastır ,ayrı bir tabağı al
-1-2 saat bekleyen eti tereyağı ve sıvı yağı erittiin el tavada iki tarafını güzelcene kızart
-tavanın içine 1 sm kadar olacak sıcak su ilave et ,kaynamaya başlayınca fırına ver ,10 dak kadar fırında pişir
-10 dak. dediysem de fırına göre değişir ,tavadaki su buharlaşmayacak,sadece çok lezzetli bir sos olacak,et ise daha güzel pişecek
-ben yapmadıysam da ocakta ,kısık hateşte ,kapak altında eti pişirebilirsin ,ama fırında daha lezzetli oluyor yemekler .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder