15 Mart 2013 Cuma

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler
1 litre süt
7 çorba kaşığı irmik(tepeleme dolu)
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Tabanı için
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr margarin
Üzeri için 
Meyveli sos
Hazırlanışı
Bisküviler robottan geçirilir eritilmiş margarin ile karıştırılır
Servis tabağına kelepçeli kalıp yerleştirilir bisküvili karışım boşaltılır ve kaşıkla bastırarak yerleştirilir
Tencereye süt,şeker,irmik ve hindistancevizi alınır koyulaşana kadar pişirilir.
Kaynamaya başlayan tatlı ocaktan alınır vanilya eklenir mikserle 2-3 dakika çırpılır
Bisküvilerin üzerine tatlı dökülür oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırılır
Meyveli sos pişirilir soğutulur
Soğuyan tatlının üzerine sos dökülür servis edilir.
Not: Tatlı pişince şekerini kontrol edin damak tadınıza göre şekerini ayalaya bilirsiniz.
Şeker ilave ederken sosun şeker miktarını göz önünde bulundurun
Kullandığınız irmik ince ise 8 kaşık irmik kullanmanızı tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder