23 Mart 2013 Cumartesi

FIRINDA SOĞANLI KÖFTELER


Bu yemek pişerken bile muhteşem kokuyordu,tavuk kıyması ile de yapılır,ara sıra kendimi de şimartmak lazım .

MALZEMELER:
-köfte için baharatlı kıyma -mesela 500gr.
-haşlanmış pirinç veya artan pilav-yarım su bardağı kadar haşlanmamış pirinç
-3-4 baş soğan
-1/2 kg.domates rendesi veya bütün konserve domates -küçücük kesilmiş
-1 tepeleme çorba kaş tatlı kırmızı toz biber-pul biber ile karışık da olur
-defne yaprağı
-tuz,kara biber
-2-3 su bardağı su
-un

YAPILIŞI:
-kıyma ve pişmiş pirinci beraber yoğur,yumurta kadar toplar yap,una bula ,yağılı tepsiye aralıklar ile diz,her köftenin  üstüne sıvı yağı dök azacık,fırında köfteler hafif kızaracak
-soğanları ay şeklinde kes
-domates,tuz,su ,toz kırmızı biber,kara biber karıştır
-soğanları köftelerin üstüne paylaştır,domates karışımı üstüne dök,1 tane defne yaprağı ortaya koy ve fırına ver-180*
-köftelere bulanan un koyulaştırıyor yemeği,olur da çok sulu gelirse biraz su ile un karıştırın,hafifçene tepsiye karıştırın
-bu da pratik bir yemek ve çok lezzetli ,malzemeler kıymayın gramına göre ayarlanır ,benim kıymada ekmek de vardı ,göz kararı yaptım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder