15 Mart 2013 Cuma

Orman Meyveli Puding - Summer Berry Puding


Nefis bir bayat ekmek tatlisi daha huzurlarinizda :)
Sandvic ekmegi, francala ekmegi, brios elinizde hangi bayat ekmek varsa kenarlari kesilmek suretiyle kullanabilirsiniz..Bu tatlinin en onemli ozelligi bayat ekmekle yapiliyor olmasi..
Burada genellikle orman meyveli yapiliyor renk vermesi acisindan.
Ama sizler konserve veya dondurulmus cilek, ahududu, likapa, visneli de yapabilirsiniz ...servis esnasinda isterseniz mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.. Kulanacaginiz  kaliba gore malzemeleri azaltip veya cogaltabilirsiniz.

 Malzemeler

- 250gr taze cilek
- 100gr taze  likapa
- 100gr taze ahududu
- 500gr dondurulmus karisik orman meyvesi (ahududu, bogurtlen, likapa ve cilek)
- 12  dilim kenarlari kesilmis bayat ekmek (ben kalibima yetecek kadar kullandim)
- 1 + 1/2 cup  seker ( damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz)
- 1/3 cup su
- sevis esnasinda taze  cirpilmis krema veya vanilyali dondurma

Yapilisi
- Taze meyveleri yikayip bir avuc kadarini dekarasyonda kullanmak icin ayirin.
- Geri kalan taze meyve, dondurulmus meyveleri, suyu ve sekeri kucuk bir sos tanceresine alin.
- Yaklasik 5 dakika pisirin ve kanara alin.
- Bayat ekmeklerin kenarlarini keserek kullanacaginiz kalibi kapatacak sekilde ust uste dizin.
- Meyveli sosu ekmeklerin uzerine kasikla bosaltin...Tencerenin dibinde az kalan meyve suyunu kenara ayirin.
- Kalan ekmekleride meyveli sosun uzerini kapatacak sekilde dizin.
- Pudingin uzerine strec flim ile kaplayip bir tabak yerlestirin..uzerine agirlik yapmasi icin konserve kutusu veya herhangi birsey yerlestirip mumkunse 1 gece veya 7 saat buzdolabinda dinlendirin..
- Servis asamasinda servis tabagina pudingi ters cevirerek aktarin.
- Kenara ayirdiginiz kalan   meyve suyunu  pudingin uzerine gezdirin.
- Ayirdiginiz taze meyveler ile susleyerek dilimleyin, ikram ederken muhakkak dondurma ekleyin yanina..

Yapim asamalarini kolaylik olsun diye eklemek istedim..




Bu Kita'da yaz zamani cok sik yapilan geleneksel tatlilardan meyveli pudingi denediginiz vakit begeneceginize eminim :)

NOT - Kesilmis kenar ekmekleri kruton veya kurutup galete unu olarak degerlendirebilirsiniz..

Hafta sonunuzu guzel gecirmeniz dilegi ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder