22 Mart 2013 Cuma

MISIR UNLU KURABİYE

  Hindistan Cevizli Kurabiye            MISIR UNLU KURABİYE 


malzemeler


  • 1,5 Su Bardağı Mısır Unu
  • 200 Gr. Tereyağ
  • 2 yemek kasik yogurt
  • 200 gram  pudra sekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 tane yumurta  (akinin 1 tanesini ayirin üzerine sürmek icin )
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 3 su bardak un 
  • yarim su bardak hindisdan cevizi 
  • yarim su bardak hindistan cevizi üzerine
yapilisi
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri mikser ile iyice çırpın.
  • Yumurta, süt, mısır unu ve kabartma tozunu  yarim su bardak hindistan cevizi ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyip, yoğurarak, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yyugurun 
  • Kıvamı tutturduğunuzda un eklemeyi bırakın.
  • Hamuru serin bir yerde yaklasik yarim saat  dinlendirin.
  • Esit sekilde kopartip yuvarlayin önce yumurta beyazina sonrada hindistan cevizine bulayin  kurabiyeler yuvarlayinve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder