21 Mart 2013 Perşembe

LİMONLU TUZLU ATIŞTIRMALIK KURABİYELER...

Merhaba, sizlere çayınızın yanında içiniz kıyıldığında atıştırabileceğiniz çok güzel bir tuzlu kurabiye tarifim var. Bu tarifi nereden kimden aldım hatırlamıyorum:( Geçen gün emektar tarif defterimi karıştırırken fark ettim ki yanına yıldız işareti yapıp mutlaka dene diye not düşmüşüm.
Madem mutlaka dene yazmışım o zaman kurstaki arkadaşlara yapıp getireyim dedim:)
Yanına boşuna yıldız işareti yapmamışım çok güzel oldular. Evdeki ve kurstaki herkesten güzel yorumlar alınca sizinle de paylaşayım istedim :)
Malzemelerimiz:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı limon suyu
1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (250 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz( damak tadınıza göre azaltılıp çoğaltılabilir)
1 yumurta sarısı(üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz.
Güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Azar azar un ilave edip aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hafif un serptiğimiz masamızda hamurdan parçalar alıp merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz.
İster çeşitli kurabiye kalıplarıyla yada cay bardağının ağız kısmıyla şekillendiriyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder