19 Mart 2013 Salı

KÖZ PATLICANLI PEYNİRLİ PİDE

Közlenmiş patlıcanı seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
Tuz
Un
İç malzeme için
4 adet patlıcan(ben konserve közlenmiş patlıcan kullandım)
Beyaz peynir
Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için 
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurma kabına sıvı malzemeler alınır azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda yarım saat mayalanır
Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur doğranır
Rendelenmiş peynir ve baharatlar patlıcana ilave edilir karıştırılır
Mayalanan hamurdan beze alınır uzun açılır
Hamurun ortasına iç harçtan konur kenarları kapatılır
Hazırlanan pideler yağlanmış tepsiye konur üzerine yumurta sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder