22 Mart 2013 Cuma

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 adet yumurta(sarısı üzeri için ayrılacak)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Un
İç malzeme için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır karıştırılır
Ardından yumurta akı,tuz,sıvı yağ ve azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri örtülür ılık ortamda 1 saat mayalandırılır
İç malzeme için haşhaş ezmesi ve sıvı yağ bir kaba alınır karıştırılır
Mayalanan hamur üç eşit parçaya bölünür beze yapılır
Bezenin tezgahın üzerinde merdane ile açılı, üzerine haşhaşlı karışım hamurun her yerine 
gelecek şekilde sürülür üzerine ceviz serpilir
İkinci bezede açılır haşhaş sürülen hamurun üzerine serilir,haşhaşlı harçtan sürülür ve ceviz serpilir
Aynı işlem üçüncü bezeyede uygulanır
Hazırlanan haşhaşlı hamur iki parmak kalınlığında şeritlere kesilir,bir ucundan başlayarak
burulur sonra kendi etrafında döndürerek sarılır
Bütün hamur bu şekilde bitirilir yağlanmış tepsiye dizilir
Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder