26 Mart 2013 Salı

BAL KABAKLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI....

Merhaba, bugün sizlere güzel aynı zamanda çok da hafif bir tatlı tarifim var. Tarif sevgili blog arkadaşım Evimizde ki lezzetler'in tatlı sahibesi Mihriban' a ait. Bu tarifi ilk gördüğümde görüntüsünü çok beğenmiştim. Sevgili Mihriban tadının da  güzel olduğunu denememi tavsiye etmişti. İlk fırsatta denedim. Mihriban az bile söylemiş tadı çok çok güzel. Evdeki herkesten de güzel tepkiler aldı. Bu güzel tarif için çoooook  teşekkürler arkadaşım :))

Malzemelerimiz:
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
------------------------------------------
İrmikli kat için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik 
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 litre süt
------------------------------------------
Üst kat için:
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı toz şeker( benim kabağım biraz tatsızdı sizde kabağınıza göre şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Hazırlanışı:
İlk önce bal kabaklarını ince ince doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri serpip kapağını kapatıp 30-40 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra pişiriyoruz.
Kabaklar pişerken diğer taraf da bisküvilerimizi rondo da  incecik un gibi yapıyoruz.
Üzerine eritilmiş tere yağını döküp hamur gibi yoğuruyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına güzelce yayıyoruz.
İrmikli kat için süt hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp karıştırıyoruz. En son sütü de ilave edip tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Sıcak halde bisküvi yaydığımız kalıbımıza döküp soğutuyoruz.
Son olarak da pişen kabaklarımızı püre haline getirip irmikli karışımın üstüne güzelce yayıyoruz.
1 gece buz dolabının da dinlenmeye bırakıyoruz.
Üzerini çekilmiş ceviz ,fındık veya hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder