18 Mart 2013 Pazartesi

soğanlı börek





MALZMELER
4 adet soğan
4 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
yarım tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
Kekik,pulbiber
isteğr bağlı tavuk göğsü

1 yemek kaşığı salça
yapılışı
Soğanlar yemeklik doğranır sıvıyağda iyice kavrulur, salça şeker tuz  ve karabiber ilave edilir,yufka dörde bölünür üzerine hazırladığımız soğanlı harç sürülüp gül böreği gibi kıvrılır,üzerine sütü döküp fırına vereceğiz pişince tereyağı eritilip  pulbiber ve kekik ilave edilip üzerlerine dökülecek istenirse tavuk göğsü kavrulup üzerine dökülerek servis yapılabilinir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder