14 Mart 2013 Perşembe

BAL KABAKLI PASTA




Çok kıskanıyordum bal kabaklı tarifleri, sonunda bal kabaklı pasta yaptım bende.
Tarif keyifle takip ettiğim yemek vakti 'nden, tarifi aynen aktarıyorum, sadece çikolata sosunu toz paketlerden kullandım, Aylin Hanım'ın tarifinde o farklıydı. Ama çikolata sosu yapmasanız bile pasta harika. Misafilerden tam puan aldı.

Bir de ben yukarıda gördüğünüz pasta için 1,5 ölçü yaptım, bayağı büyük oldu. 15 kişiye yetti de arttı bile.

Malzemeler :
* 1 kilo balkabağı
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su

* 400 gram cici bebe
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
* 2 poşet (1 paket)kremşanti
* 1 su bardağı süt

Üzeri İçin
* 1 paket toz çikolata sos
* 2 su bardağı süt

Orta boy küpler halinde doğradığımız kabak,şeker ve suyu düdüklü tencereye alıp 20-25 dakika pişirelim. (Ben tencereyi açtığımda çok suluydu, yüksek ateşte kapağını kapatmadan suyunu çekene kadar 
pişirmeye devam ettim). 
2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırparak iyice katılaşması için buzdolabına kaldıralım.
 
Çikolata sosu 2 su bardağı süt ile pişirip soğuyunca dolaba kaldıralım.

Pişen balkabalarımızı şerbetini almadan büyükçe bir servis kasesine alıp iyice ezelim.(zaten yarı ezilmiş olacaklar)

Soğuyan kabak püresinin içine,cici bebeleri çok un gibi olmayacak şekilde kırıp karıştıralım.Ceviz ve krem şantiyide ekleyip iyice karıştıralım.
Kelepçeli bir kalıba veya yoksa strech film geçirilmiş kalıba balkabaklı tatlımızı iyice yayıp buzdolabında en az 6 saat ,yada hemen tüketilecekse dondurucuda 1 saat kadar bekletelim.
 
Servisten önce çikolata sosu döküp, ceviz ile süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder