26 Mart 2013 Salı

Cikolatali Portakal Icing'li Biskuvi


Yapilisi kolay,  malzeme icerigi cok  olmayan   lezzetli bir biskuvi cesidi..
Biskuviler agzi kapali bir kabda yaklasik 1 hafta tazeligini koruyor...
Uzerine konulan icing'i isterseniz limon veya baska meyve suyu ile de hazirlayabilirsiniz..

Malzemeler
- 6 yemek kasigi oda isisnda yumusamis tuzsuz tereyag (60g kadar)
- 6 yemek kasigi seker
- 1 yumurta
- 1 yemek kasigi sut
- 2 yemek kasigi kakao
- 225g  un (1,5 su bardagi kadar)

Icing
- 175g pudra sekeri
- 3 yemek kasigi portakal suyu
- 25g erimis sutlu veya dark cikolata

Yapilisi
- Iyice yumusamis tereyag ve sekeri yumusak kivama gelene kadar cirpin.
- yumurta ve sutu ekleyip tekrar cirpin.
- Kakao ve unu eleyerek karisima ekleyip hamuru butunlesene kadar yogurun.
- Hafif un serpilmis tezgahta veya iki yagli kagit arasina konulup merdane ile 2cm inceliginde acin
- hamuru..Istediginiz bir kalipla kesip yagli kagit serili tepsiye dizin.
- Onceden isinmis 180c firinda yaklasik 10-12 dk pisirin.
- Pisen biskuvileri tel izgara uzerine cikarin iyice sogusunlar.
- Pudra sekerini genis bir kaba bosaltin 3 yemek kasigi portakal suyunu ekleyip birbirine butunlesene kadar karistirin.
- Iyice sogumus biskuvilerin uzerine 1 dolu cay kasigi portakalli  icing yerlestirin.
- Cikolatayi ben marie usulu eritip kucuk bir naylon torbaya alin...
- Makas ile ucundan minik kesip biskuvilerin uzerine sekilli sikin.

Haftaniz guzel ve tatli baslasin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder