22 Mart 2013 Cuma

midye şiş tava


Midyecilerde midye tava, tarifimde olduğu gibi yapılır ve midyenin kaplamasında yumurta kullanılmaz. Midye tava yaparken dikkat edilecek en önemli nokta, karbonatlı su karışımının hazırlanmasıdır. Karbonat ölçüsü kaçırılırsa, kızartılan midye acı olur ve yenmez. Karbonatlı su hazırlarken 1 litre su içine 1 tatlı kaşığı silme olarak doldurulmuş karbonat kullanılır. 2 litre su içine ise, 1 yemek kaşığı silme karbonat kullanılır. Sultan her zaman midye tavayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
50 adet midye içi
bir tatlı kaşığı silme karbonat
iki bardak soğuk su
kızartma yağı
tuz, un
çöp şiş

Yapılması
iki bardak su içine karbonatı koyun karıştırın
yıkanmış süzülmüş iç midyelerin üzerine tuz ekin karıştırın
ardından üzerine bolca un ilave edin karıştırın
ve midyeleri un içerisinde en az 1 saat bekletin
süre bitiminde midyeleri çöp şişlere dizin
yağı kızgın durumda ısıtın
çöp şişleri karbonatlı su içine daldırın
beklemeden kızgın yağ içine atın
çevirerek altın sarısı renginde kızartın
ve tarator, domates dilimleri eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder