25 Mart 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI TATLI POĞAÇA

Bu nefis tatlı poğaçaları hafta sonu hazırladım ev halkından özellikle çocuklardan tam 
not alınca yayınlamaya karar verdim
Hamuruna eklenen şeker hafif bir tatlılık veriyor hamurun içindeki çikolata ile birleşince
hafif ve nefis poğaçalar ortaya çıktı.
Hamurun özelliği kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı
Hamuru sert hazırlarsanız poğaçalarınız yumuşak puf puf olmaz ve istenilen lezzeti yakalayamazsınız
Eğer hafif tatlı poğaçaları seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim
Denemek isteyenlere kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum
Malzemeler
80 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 türk kahve fincanı dolusu ılık süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket instant maya
Un
İç malzeme için
Nutella
Üzeri için 
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır karıştırarak eritilir
Oda ısısında yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta ilave edilir karıştırılır
Yağın tamamen ezilip dağılmasına dikkat edin çok iri parçalar halinde kalmasın
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında 
pürüzsüz bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır
Mayalanan hamur 5 mm kalınlığında açılır 12 eşit üçgene kesilir
Üçgenin tam ortasından küçük bir çentik atılır 1 çay kaşığı nutella konur rulo sarılır
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder