19 Ağustos 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Kuru fasulyeye batılırım etli yada zeytinyağlı.Barbunya da henüz kurumamışından kuru fasulye bana göre.Yaz günleri için ideal bir yemek.
Malzemeler
  • 1 barbunya
  • 1 ortaboy havuç
  • 1 ortaboy soğan
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz,bir kesme şeker ve maydanoz
Yapılışı
Barbunyalarımızın tanelerini çıkaralım ve yıkayalım.Bir tencere fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su koyup bir kaç dakika kaynatalım ve süzelim ( barbunyanın siyah suyunun çıkması için kaynatma işlemini yapıyoruz) Zeytinyağımızı tencere koyup ocağa alalım, kuru soğanı küp küp, havucu dörde bölüp doğrayalım ve zeytinyağında bir iki dakika kadar kavuralım.Bir kesme şeker ve barbunyalarımızı ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra,barbunyaların üzerine çıkacak kadar suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.Barbunyamız piştikten sonra servis tabağına alalım biraz ılıyınca 7-8 dal maydanozu ince kıyıp üzerine serpelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder