16 Ağustos 2009 Pazar

VİŞNELİ PASTA


Aceleye gelmiş bir pasta gecenin 3 ünde yapılıyordu sabah 9 a yetişmek için ve gözlerimden uyku akıyordu görüntüsüde ancak bu kadar oldu tabi eğer siz süslemeyi başarabilirseniz pastanın lezzetine diyecek sözüm yok harika bir lezzeti vardı.
VİŞNELİ PASTA
Kek için:
4 yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki islatmak için:
1 yada 1,5 su bardağı vişne suyu
KREMASI:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtamızı çırparız.Elekten geçirdiğimiz unumuzu kabartma tozumuzu ilave eder tekrar karıştırırız.Son olarakda vailyamızı ekleriz. Yağladığımız orta kelepçeli kalımıza hamurumuzu döker fırnımıza veririz.Kürdan kontrolü yaparız.Kekimiz pişerken kremamızı hazırlarız.Ufak tenceremizde tüm malzemelerimizi koyulanşıncaya kadar karıştırır muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatırız.Üzeri içinde vişne suyumuzu bir tencereye koyar nişastamızı ve şekerimizi ekler koyulaşığ göz göz oluncaya kadar karıştırırz.Ocağın altını kapatır ara ara karıştıtızki jölemiz kabuk tutmasın.Fırınımızdan çıkan kekimizi ılıdıktan sonra ortdan ikiye yada 3 e de bölünebilir ben acelem olduğu için 2 ye böldüm uğraşmak istemedim sizler 3 e de bölebilirsiniz.Keklerimiz vişne suyu ile ıslarız.Hazırladığımız kremamızı katlarına pay ederiz.Krem şanti ile pastamızın üzerini sıvar son olarakda soğuyan jölemizi üzerine dökeriz.Vişnelerle süsleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder