23 Ağustos 2009 Pazar

YAYLA ÇORBASI

İftar sofralarının vazgeçilmezidir çorba.Yayla çorbasıda en sevdiğim çorbalardandır.
Ramamazanda da iftar sofralarına yakışır.Bizde ilk iftarımız için yaptık.Herkese hayırlı ramazanlar dileyip tarife geçiyorum.

MALZEMELER:

3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
4 -5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kırmızı pulbiber
nane
YAPILIŞI:

Et suyunu bir tencereye süzerek alın.Çorbanın kıvamını nasıl seviyorsanız ona göre dört yada beş bardak et suyu kullanın.Un ve yoğurdu bir kasede güzelce çırpın, tel süzgeçten geçirerek et suyuna ekleyin.Nane,tuz,karabiber ekleyip karıştırarak pişirin.İyice kaynayınca kenara alın.
Bazen prinçde koyarım ama bu sefer prinç koymadım içine. Bir tavada tereyağ eritin kırmızı biber katıp çorbanın üstüne dökün.Afiyet olsun.
tarif dört kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder